torsdag 30 oktober 2008

Hoppstygn

Jag har problem med hoppstygn på min Coverstyle när jag syr täcksöm och kedjesöm.

Täcksömmen fungerar bra om man bara ska fålla men om man tex ska sticka ner halsmudden som jag gjorde på t-shirten härom dagen så blir det hoppstygn.

Kedjesömmen fungerar bra i tunnare tyger. I två lager fleece blir det hoppstygn speciellt där sömmar korsar varandra.

Verkar alltså som om maskinen inte klarar att sy dessa sömmar om tygerna blir för tjocka. Är det ett maskinfel? Visst borde man väl kunna sy i två lager fleece utan problem?

Läst i nån blogg att det kunde hjälpa att höja pressarfotstrycket och det hjälpte när jag sydde i två lager fleece, däremot blev det fortfarande hoppstygn när jag korsade en söm.

Nålarna sägs vara en orsak till hoppstygn men jag har EL-nålar och de kom dessutom med maskinen så det borde inte vara nålarna.

Någon som har samma problem eller bara tips och råd i största allmänhet?

onsdag 29 oktober 2008

T-shirts

Tyckte att alla E's t-shirtar började bli så korta på längden. Fram med mönster och tyg. Passade på att göra två stycken när jag ändå var på g. Den ena (den första, test-tröjan) ska E ha, den andra (som blev mycket bättre) tänkte jag ge bort i present. Enkelt och bra mönster så det kommer bli fler t-shirtar till min lilla E. Har faktiskt bara sytt t-shirt en gång förut och det va bland det första jag sydde i trikå. Hade inte riktigt koll då, inser jag nu, då jag la ränderna på ärmarna åt samma håll som tröjan. Beginners mistake eller nåt.

Material: Tyg från gömmorna som från början kommer från Ohlssons tror jag. Sambon köpte tyget för länge sen och hade planer på en t-shirt till sig. Det blev aldrig nån...

Mönster: Ottobre nr 3, 2006

Resultat: Riktigt nöjd, i alla fall med tröja nr 2. Jag hade ju gjort alla misstag på första tröjan. Kul att någon äntligen får en t-shirt i tyget.

Övrigt: Tyget inköptes som sagt av sambon för många år sen. Färgerna är de samma som Lunarstorm då hade på sin sida. Samma community som sambon och jag träffades på för 7 år sen. Då förstår ni kanske? Nu bärs tyget av vårt första lilla kärleksbarn E.

tisdag 21 oktober 2008

Matchande set


Eftersom jag blev så nöjd med mjukisbrallorna så snodde jag ihop en matchande tröja också. Kändes som det blev väldigt grått så jag valde att göra en applikation med sonens namn i turkost. Tänkte dessutom göra dagispersonalen glad genom att märka tröjan ordentligt. ;-)

Material: Alla tyger från E-slöjd.

Mönster: Ottobre nr 1 2006, tröja st 92. (Byxorna finns här)

Bäst: Att jag sydde hela tröjan på Coverstylen. Täcksömmen funkade utan några som helst problem!!

Sämst: Applikationen, det är något jag behöver öva på helt klart!


Redo för dagis!

tisdag 14 oktober 2008

Gråa muddmjukisar

Att sy muddbyxor är ju busenkelt så här kommer den tredje varianten i grå färgställning.

Material: Båda tygerna från E-slöjd. Det helgrå är collegetyg.

Mönster: Ottobre, st 86.

Resultat: Nöjd, dock kan jag göra midjemudden ÄNNU smalare nästa gång. Byxorna blev riktigt pösiga och goa.