torsdag 24 mars 2011

UFO-högen svämmar över!

Har just nu ovanligt många ofärdiga tygstycken som ligger på och kring sybordet. Slängde iaf ihop två vårmössor till killarna ikväll. Men klipper inte till fler fören jag har testat mössorna imorgon. Tyckte den ena blev lite liten. Hur som helst, det märks imorgon.

Annars ligger det 3 t-shirts som väntar på fållning. En utklippt raglantröja som väntar på att bli sydd. En halvsydd raglantröja till som jag nästan blev färdig med då jag insåg att jag hade satt halsmudden med sömmen fram och dessutom (!) sytt på ärmmudden åt fel håll. Sprättade upp allt häromkvällen så nu är det bara att sy om.

Ytterligare 8 gympapåsar ligger brevid sybordet och väntar på att bli pressade, öljettade och snörade innan dom ska åka ända till en liten by som heter Malagiri i Nepal. Två av barnens fröknar på dagis ska åka dit i ett hjälpprojekt och önskade att föräldrar som ville skulle sy en typ gympapåse till barnen som dom kan ha som skolväskor. Det nappade jag ju såklart på direkt och kunde inte hejda mig vid varken en eller två. Åtta blev det som sagt.

Nä, om jag ska ta och pressa lite gympapåsar kanske?

söndag 6 mars 2011

Prinsesskrona

Ville prova en liten prinsesskrona också men det gör jag nog inte om. Det var knöligt värre att få till en så liten krona.

Annars är den sydd på nästan samma sätt som de andra kronorna jag sytt. Denna sydde jag dock ihop som en rundel istället för att fästa ihop med kardborreband.

Ska även fästa ett tunt gummiband att ha under hakan så kronan stannar kvar på huvudet.

Silverkrona


Silverkrona
St 50-52


Ett till silverkrona.
Dubbelt silvertyg med vadd emellan för att få till lite stadga.

Tyg från Stoff & Stil, vadd från den lokala symaskinsaffären.