måndag 21 februari 2011

Till salu

Har skapat en ny rubrik "Till salu" i kolumnen till höger. Där kommer jag lägga upp sånt som helt enkelt är till salu. Kika in där och hojta till om du hittar något du gillar.

Jag lägger upp nytt efter hand.


söndag 20 februari 2011

Svampmössor

Jag har dille på att sy mössor. Det går ju så snabbt! Perfekta små projekt på kvällarna.

Har nu äntligen ritat ett mönster så som jag vill att en mössa ska vara. Lägre i nacken och ner över öronen. Ja ni ser ju. Två tygstycken, ett i foder och ett i yttertyg.

Tyg: Stoff & Stil
Foder: grön fleece från Ohlssons och brun fleece från Stoff & Stil
Mönster: egenkonstruerat

Första mössan, grön, blev för stor för 4-åringen. Mössan får bli min istället. Förminskade mönstret och frågade 2,5 åringen vilken färg han ville ha på sin mössa. Han tyckte bäst om det röda svamptyget. Den förminskade mössan blev perfekt storleksmässigt. När 4-åringen fick sen den mössan ville han också ha en i rött svamptyg. Eftersom det var han som från början behövde en mössa så var det bara att klippa och börja sy. La till en stickning längst ner längs kanten på mössa nr 3.

Detalj från mössa nr 3 i svamptyget. Stickning längs nederkanten.


Bjuder på en bild på undertecknad och 2,5 åringen med våra mössor på.

Silverkrona



Prins nr 2 ska självklart också ha en krona. Denna i silvertyg från Stoff & Stil. Vadderad med ett ganska tunt vadd för formens skull. Fästs med kardborreband. Mönstret är eget.


Prinsen 2

fredag 18 februari 2011

Fler näsduksfodral



Blev ett gäng nya näsduksfodral häromkvällen. Ny variant med foder. Efter beskrivning av linafelicia på Sjalbarn. Tror dock jag kommer fortsätta göra i enkelt tyg.

Avsydda hörn. Tyg från Superbuzzy och Ohlssons.

söndag 13 februari 2011

Guldkrona

Framsidan.

Baksidan

Började med denna krona för ett år sen. Klippte ut ena sidan och kom sen av mig helt. Sen dess har den ena utklippta sidan legat i UFO-lådan. Igår kom jag på att kronan skulle bli klar! Sonen firade sin fjärde födelsedag med kompisarna idag och då tyckte jag en krona skulle passa bra.

Tyget är från Stoff & Stil och jag sydde även in ett tunt vadd för att få lite styrsel. Kronan fästs ihop med kardborreband (självhäftande).

Tur jag hade en pressarfot för läder annars hade hela projektet gått åt pipsvängen då den vanliga pressarfoten inte rörde sig en millimeter på detta guldtyg.


Fyraåringen!