lördag 19 juni 2010

Näsduksfodral

Alla har redan sytt dessa näsduksfodral och nu har även jag testat lite olika varianter. Bättre sent än aldrig. Bäst blev djungelvarianten med avsydda hörn. Jag ville att fodralet skulle passa ett helt paket näsdukar. Tygerna från Superbuzzy. Lyckades, av en slump, att mönsterpassa djungelfodralet.

Djungel- och blomkasse


Två "dagiskassar" a la Knåpmodern. Sönerna har tidigare gått på samma avdelning på dagis och haft platserna bredvid varandra i kapprummet. Nu ska äldsta sonen byta avdelning och då kommer det behövas varsin kasse istället för en då kapprummen är i varsin ände av huset.

Båda tygerna från Superbuzzy. Foder från Ohlsons.

Bottenplattan är 15x30 cm och hela väska ca 45 cm hög. Kanterna är vändsydda.

lördag 5 juni 2010

Trevlig sommar!


Sommaren är här och solen steker! Hemma hade vi bara en solhatt. Det funkar inte med två barn. Lika bra att sy ett par nya solhattar. Äntligen vågade jag sätta saxen i det fina djungeltyget från Superbuzzy också och jag kan bara säga att jag är nöjd. Hattarna blev bland det bästa jag sytt. Mönstret är ett gratismönster från tidningen Föräldrar & Barn.



Ska föreställa ett smile...



Lite senare kom "sur-läppen" fram...



Elliot däremot ställde för en gång skull upp som fotomodell med det finaste leendet.

Bilderna tagna med mobilkameran därav kvaliteten. Färgerna kommer inte riktigt till sin rätt på bilderna.

Kan för övrigt mycket stolt meddela att solhattarna har fått mycket beröm på dagis. Kul! Så kul att jag sydde två till i ett annat jättefint tyg från Superbuzzy: